Na regionálnom kole Najmilšieho koncertu roka v Prešove účinkovalo 120 detí

07.04.2004 Celý región

Svoje umelecké schopnosti predstavilo 3. apríla v Prešove dovedna 120 dievčat a chlapcov na regionálnom kole 14. ročníka Najmilšieho koncertu roka. Pred svoj...
Svoje umelecké schopnosti predstavilo 3. apríla v Prešove dovedna 120 dievčat a chlapcov na regionálnom kole 14. ročníka Najmilšieho koncertu roka. Pred svojimi rovesníkmi sa predviedli deti zo siedmich detských domovov, troch špeciálnych základných škôl internátnych a jedného odborného učilišťa internátneho z celého Prešovského kraja.

Laureáti tohto kola spolu s najlepšími z ďalších šiestich regionálnych prehliadok sa predstavia na celoslovenskom finále 29. mája t. r. v Bratislave.
Predseda regionálnej pobočky Spoločnosti priateľov detí z detských domovov - Úsmev ako dar Peter Parada pripomenul, že koncert nebol len už tradičným prostriedkom vytvárania mostov medzi širokou verejnosťou a \"domovákmi\". V rámci Iniciatívy sv. Mikuláša zorganizovala prešovská pobočka v deň regionálneho kola stretnutie štyroch súrodeneckých skupín, ktorých členovia sa pred tým nikdy nevideli a nestretli, ba o sebe ani nevedeli. Žijú v rôznych domovoch a nielen na území Prešovského kraja. To, že sa v Prešove stretli, je výsledkom aj realizácie tzv. anjelského programu uvedenej spoločnosti. Tá pre nich pripraví navyše spoločné letné víkendové stretnutie, na ktoré získavala prostriedky z dobrovoľného vstupného.

(jj)
 

Vyberte región